Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, veicot muitas kontroli diviem konteineriem ar apaviem, kas ievesti no Ķīnas un paredzēti saņēmējam Krievijā, atklājusi tajos lielu daudzumu viltotu "Nike" apavu.

VID portāls "Delfi" uzzināja, ka kopumā abos konteineros konstatēti 17 472 pāri apavu ar "Nike" preču zīmēm. Saskaņā ar preču zīmes "Nike" īpašnieka pilnvarotā pārstāvja sniegto atzinumu preces atzītas par kontrafaktām jeb viltotām, jo preču zīmes uz apaviem norādītas bez preču zīmju īpašnieka atļaujas.

Saskaņā ar preču zīmes "Nike" īpašnieka pilnvarotā pārstāvja sniegto informāciju kopējais novērstais mantiskais kaitējums uzņēmumam "Nike Innovate C.V." atbilstoši oriģinālo preču vērtībai ir aptuveni 1,74 miljoni eiro, ziņo VID.

Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par kontrafakto preču nodošanu iznīcināšanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

2017. gadā Latvijas muitas iestādēs tika aizturētas 81 484 kontrafakto preču vienības. Salīdzinot ar 2016. gadu, tas ir par 26 920 preču vienībām jeb 49% vairāk. 2017. gadā galvenokārt konstatēti viltoti apavi, apģērbi, mobilie telefoni, to daļas un aksesuāri, pulksteņi un medikamenti. Vairumā gadījumu aizturēto kontrafakto preču sūtījumi bijuši nosūtīti no Ķīnas, Honkongas un Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!