Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav konstatējis pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nemaksāšanu un pārkāpumus šā nodokļa maksāšanā uzņēmumos, kas tirgo ieejas biļetes uz 2006.gada pasaules hokeja čempionātu, informē ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Agnete Bušta.
Kā ziņots, VID septembra sākumā sāka pārbaudīt, vai biļešu tirgotāji ievērojuši visus noteikumus, kas reglamentē biļešu tirdzniecību. Tāpat tika solīts pārbaudīt, vai par pārdotajām biļetēm tiek maksāts PVN.

Kā informēja Bušta, VID iesniegtajās PVN deklarācijās uzņēmumi uzrādījuši darījumus, kam piemērojams 5% PVN un atbilstoši aprēķinājuši arī PVN.

VID Rīgas un Kurzemes reģionālās iestādes un Lielo nodokļu maksātāju pārvalde septembrī, oktobrī un novembrī veica aptuveni 20 pārbaudes uzņēmumos, kas nodarbojās ar hokeja biļešu tirdzniecību, informēja VID pārstāve.

Dažās pārbaudēs VID konstatējis, ka PVN kases čekos nav norādīts tādā kārtībā, kā tas noteikts normatīvajos aktos un noformējis deviņus administratīvo pārkāpumu protokolus, kurus izskatot, piemēroti 500 latu naudas sodi.

VID šiem uzņēmumiem, kuru skaitu tas nekonkretizē, ieteicis nodrošināt elektronisko ierīču un iekārtu pārprogrammēšanu, lai kases čekos par hokeja čempionāta biļešu pārdošanu visa informācija atbilstu normatīvo aktu prasībām.

Atkārtoti veiktajās pārbaudēs šajos uzņēmumos pārkāpumi netika konstatēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!