Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki apturējuši organizētas cigarešu kontrabandas grupas darbību, kurā bijuši arī trīs kādreizējie Valsts policijas (VP) darbinieki, portāls “Delfi” uzzināja VID.

VID arī veicis 11 kratīšanas un konfiscējis 6, 88 miljonus "Premjer" markas cigarešu, kas marķētas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, četrus transportlīdzekļus, vienu piekabi, kā arī aizturējis astoņas personas. Piecas personas, tostarp divi bijušie VP darbinieki, apcietinātas, bet vēl četrām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

VID informē, ka Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot ilgstošas operatīvās darbības un pārbaudot operatīvo informāciju par cigarešu kontrabandas regulāru organizēšanu, 11.jūnijā pārbaudīja kādai Latvijā reģistrētai komercsabiedrībai piederošu teritoriju Varakļānos un atklāja, ka  teritorijā notiek valstī  nelegāli ievesto cigarešu pārkraušana no automašīnas DAF uz citu transportlīdzekli.

Cigaretes Latvijas teritorijā tika ievestas no Baltkrievijas caur Pāternieku muitas kontroles punktu.

Pārbaudes rezultātā tika pārtraukta kontrabandas ceļā ieviesto cigarešu pārkraušana un tālāka realizācija, tādējādi novēršot kaitējumu valsts budžetam aptuveni 722 400 latu apmērā.

Veicot teritorijā esošo personu aizturēšanu, notikuma vietā esošie krāvēji un kontrabandas organizētāji mēģināja aizbēgt. Tika sākta pakaļdzīšanās un sešas personas un automašīnas DAF vadītājs tika aizturēti. Vienai personai izdevās aizbēgt.

Tāpat 11.jūnijā VID Muitas kriminālpārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto  preču kontrabandu lielā apmērā, ko veica organizētā personu grupa  ar automašīnu DAF, noslēpjot tās no muitas kontroles automašīnas piekabē zem koka skaidām. Likums par šādu nodarījumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas 11 kratīšanas Rēzeknē, Varakļānos, Jaunaglonā, Viļānu un Daugavpils novadā aizturēto personu dzīvesvietās un komercdarbības telpās.

Kopumā par aizdomās turētajiem kriminālprocesā atzītas deviņas personas, piecām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, četriem aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Viena persona, kurai no notikuma vietas izdevās aizbēgt, izsludināta meklēšanā.

Izmeklēšanas interesēs VID plašāku informāciju nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!