Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Krievijas robežas, atklājušas 15 244 400 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām kontrabandu, portālam "Delfi" pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

2015. gada 13. augustā Terehovas muitas kontroles punktā, veicot kravas automobiļa "Mercedes Benz" fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatējušas, ka automobiļa piekabē ir piestiprinātas finiera plāksnes un nav redzams, kas atrodas kravas nodalījumā. Atskrūvējot finiera plāksnes, atklāts, ka kravas nodalījumā atrodas cigaretes, kas iepakotas paciņās mazumtirdzniecībai pa 20 cigaretēm katrā. Savukārt paciņas iepakotas gan kartona kārbās, gan polietilēna plēvē, informēja Augstkalne-Jaunbērziņa.

Kontroles rezultātā tika izņemti 15 244 400 cigarešu "Bayron", "Golden Gate", "Prince", "Winston", "NZ", "Jin Ling", "Compliment", "Kiss" un "L&M" ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām.

2015. gada 14. augustā VID Muitas policijas pārvaldē par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas. Kriminālprocesa ietvaros aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts Latvijas Republikas pastāvīgais iedzīvotājs, kuram vēlāk piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesa ietvaros izņemts transportlīdzeklis un cigaretes. Cigaretes tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, norādīja Augstkalne-Jaunbērziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!