Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas atklāja narkotiskās vielas un lielu daudzumu skaidras naudas. Aizliegtās vielas un 109 900 Norvēģijas kronas bija noslēptas vieglā automobiļa pasažiera personīgajās mantās, portālu "Delfi" informēja VID.

Šī gada 29. novembrī VID Muitas pārvaldes kinologs ar narkotiku meklēšanas darba suni veica vieglo automašīnu kontroli pēc to nobraukšanas no prāmja, kas kursē starp Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu un Ventspili.

Kontroles laikā darba suns reaģēja uz iespējamu narkotisko vielu klātbūtni kādā vieglajā automašīnā ar Lietuvas valsts reģistrācijas numuru.

Lai gan automašīnas pasažieris muitas amatpersonām apgalvoja, ka nevedot līdzi narkotiskās vielas, kontroles rezultāti liecināja par pretējo – ceļasomā muitnieki atrada vīstoklīti ar brūnganu augu izcelsmes vielu (aptuvenais daudzums – 2 grami). Pēc veiktā eksprestesta konstatēts, ka viela, iespējams, ir hašišs.

Turpinot kontroli, somā tika atrasti arī polietilēna plēvē ietīti iepakojumi ar lielu daudzumu banknošu – kopumā 109 900 Norvēģijas kronas.

Lietas materiāli, izņemtā viela un nauda nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā narkotiskās vielas atklātas 318 gadījumos, izņemto vielu daudzums pirms ekspertīzes ir aptuveni 34 482 grami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!