Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 238 030 eiro, 920 poļu zlotu un 20 700 Krievijas rubļu apmērā pārvietošanu pāri Latvijas robežai, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Šī gada jūlijā tika veikti muitas kontroles pasākumi Krievijas pilsoņa automašīnai, kas no Krievijas uz Latviju, šķērsojot Latvijas robežu, ieveda skaidru naudu 238 030 eiro, 920 zlotu un 20 700 rubļu apmērā. Persona, deklarējot skaidras naudas līdzekļus, nevarēja paskaidrot un uzrādīt naudas izcelsmes dokumentus, nauda tika izņemta un personas tika aizturēta.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem, par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā, kas kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta, informē VID.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!