Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada maijā sākusi kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu Kurzemes reģiona virslīgas futbola klubā, informēja VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veikusi kratīšanas Kurzemes reģionā un Rīgā kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba telpās un personu dzīves vietās. Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā, norāda VID.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka futbola klubs no 2018. gada līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā ap 40 klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 panta. Izmeklēšanas interesēs VID plašāku informāciju pagaidām nesniedz.

TV3 iepriekš ziņoja, ka VID veicis kratīšanu vienā no Latvijas vadošajiem futbola klubiem "Ventspils".

Kratīšana veikta saistībā ar aplokšnu algu izmaksu 2018. un 2019. gadā. Viena kratīšana veikta Rīgā, bet sešas – Kurzemē, TV3 apstiprināja VID Muitas un nodokļu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!