Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldē šī gada deviņos mēnešos uzsākti 52 kriminālprocesi, kas ir par četriem kriminālprocesiem vairāk nekā pērnā gada deviņos mēnešos, savukārt ierosināts uzsākt kriminālvajāšanu 29 kriminālprocesos, kas ir par astoņiem kriminālprocesiem vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, informēja VID Komunikāciju nodaļā.
VID norāda, ka par pozitīvajiem kriminālpārvaldes darba rādītājiem liecinot fakts, ka arvien palielinās kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīto lietu skaits. Tā piemēram, 2005.gadā VID Muitas kriminālpārvaldē kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja 32 kriminālprocesus, bet 2006.gada deviņos mēnešos jau 29 kriminālprocesus.

Šogad uzsākto kriminālprocesu ietvaros Muitas kriminālpārvaldes darbinieki izņēmuši rekordlielu daudzumu cigarešu, kā arī ekskluzīvas automašīnas, spirtu u.c. lietas, informēja VID.

Šī gada deviņos mēnešos sastādīti arī 140 administratīvo pārkāpumu protokoli, kurus izskatot, uzņēmumiem un privātpersonām piemērots naudas sods 17 890 latu apmērā un 64 gadījumos piemērota izņemtās preces konfiskācija.

Viena no VID Muitas kriminālpārvaldes darbības prioritātēm šajā gadā ir narkotisko vielu kontrabandas apkarošana. 2006.gada deviņos mēnešos sākti 13 kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu, bet kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīti astoņi kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!