Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par iespējamu nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu un glabāšanu lielā apmērā. Atklātais pārkāpums ir novērsis zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 150 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

2020. gada decembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc iepriekšējas operatīvās informācijas kādā teritorijā Rīgā konstatēja nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu un glabāšanu.

Tika veikta kravas, 2 tonnas tabakas lapu, izkraušana. Krava saskaņā ar pavaddokumentiem tika transportēta no Lietuvas uz Igauniju un nebija saņēmusi atļauju tās pārvietošanai Latvijas teritorijā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu lielā apmērā.

Viena persona, Lietuvas Republikas pilsonis, atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 150 000 eiro apmērā.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!