Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā trešdienā, 5. jūnijā, veicis kratīšanu Rīgas Sāpju Dievmātes Romas Katoļu baznīcā, kā arī vēl citās vietās, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portālam "Delfi" arī zināms, ka kriminālprocesā, kurā veiktas procesuālās darbības, iespējams, ir aizturētas vairākas personas, tostarp garīdznieki.

Uz portāla "Delfi" jautājumiem, par ko sākts kriminālprocess, kā arī, kas ir kriminālprocesā aizturētas personas, VID atbildes nesniedza, norādot, ka komentāru nebūs.

Sākotnēji Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centra vadītāja Velta Skolmeistere portālam "Delfi" norādīja, ka baznīca pagaidām, kamēr notiek izmeklēšanas procesi, komentārus nesniedz. Vēlāk publiskā paziņojumā Katoļu Baznīcas Latvijā informēja, ka 5. jūnijā VID veicis kratīšanu vairākos katoļu Baznīcas dievnamos. Kratīšana saistīta ar aizdomām par likumam neatbilstošu ziedojumu izmantošanu.

"Šobrīd katoļu Baznīca Latvijā sadarbojas ar VID, lai noskaidrotu apstākļus saistībā ar ierosināto izmeklēšanu. Šīs sadarbības ietvaros Baznīca sniedz VID nepieciešamo informāciju lietas izskatīšanai. Izmeklēšanas procesā arestēto nav. Viens no veiktās kratīšanas iemesliem saistīts ar automašīnas iegādi pirms vairāk nekā pieciem gadiem. Tuvākajā laikā, pēc apstākļu noskaidrošanas, puses sniegs plašāku paziņojumu saistībā ar VID ierosināto lietu," teikts paziņojumā.

Informācijas centrā portālam "Delfi" precizēja, ka "arestēto nav".

Tas varētu arī nozīmēt, ka nevienai no sākotnēji aizturētajām personām kā drošības līdzeklis nav piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!