Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Zooloģiskajam dārzam atdevis nepilnu tonnu augļu, ogu un dārzeņu, kas šonedēļ par dažādiem pārkāpumiem konfiscētas Rīgas Centrāltirgū, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Kopumā konfiscēts 981 kilograms augļu, ogu un dārzeņu, tajā skaitā, 237 kilogrami meloņu, 152 kilogrami arbūzu, 145 kilogramu tomātu, 131,2 kilogramu plūmju, 52,4 kilogramus paprikas, 42,6 kilogramu vīnogu, 35 kilogramus nektarīnu, 30 kilogramus persiku un citus.

VID informē, ka otrdien, 27.augustā, tas īstenojis 25 tematiskās pārbaudes Rīgas Centrāltirgū un visbiežāk konstatējis, ka pārsvarā tiek tirgota nevis pašu izaudzētā lauksaimniecības produkcija, bet gan iepirktās preces, par kurām netika uzrādīti preču izcelsmes dokumenti.

Šī iemesla dēļ pārbaužu laikā konfiscēti ievestie augļi, dārzeņi un ogas.

VID informē, ka visbiežāk VID inspektoru kontrolpirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

Tāpat pārbaužu laikā tika konstatēts, ka 18 tirdzniecības vietās Centrāltirgū tiek tirgota nezināmas izcelsmes ievesta produkcija, par kuru tās tirgotāji nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus.

Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus.

Tāpēc tika pieņemti lēmumi dabas veltes konfiscēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!