Jūnija sākumā Valsts policijas (VP) likumsargi aizdomās par nelikumīgu alkohola apriti aizturēja trīs vīriešus, kā arī atsavināja trīs tonnas nelegālu alkoholisko dzērienu un skaidru naudu – 5000 eiro, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Krista Andersone.

Policija 2. un 3. jūnijā Rīgas reģionā aizturēja personu grupu – 1967., 1973., un 1985. gadā dzimušus vīriešus. Divi no aizturētajiem ir Latvijas pilsoņi, bet viens – Baltkrievijas pilsonis.

Policijas darbinieki veica kratīšanu vairākos īpašumos, kur tika uzglabāti alkoholiskie dzērieni, kā arī automašīnās, ar ko tie tika pārvadāti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2. panta trešās daļas, proti, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šāda nozieguma izdarīšanu vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa visiem trim aizdomās turētajiem piemēroja drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Visi trīs vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par darbībām, kas nav saistītas ar nelikumīgu akcīzes preču apriti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!