21. jūlijā rītā, ap pulksten 9.30, likumsargi pamanījuši un apturējuši kādu aizdomīgu "Audi" markas automašīnu. Taču brīdī, kad policists devies pie apturētā transportlīdzekļa un sācis sarunu ar tā vadītāju, šoferis negaidīti sācis bēgšanu un nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apstāties, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki 21. jūlijā pulksten 9.34 Jelgavā, pildot dienesta pienākumus, pamanījuši kādu aizdomīgu transportlīdzekli.

Policijas darbinieki, operatīvi izvērtējot iespējamos satiksmes riskus un novērtējot situāciju, pieņēmuši lēmumu apturēt konkrēto "Audi" markas automašīnu. Transportlīdzekļa "Audi" vadītājs apstājies krustojumā pie luksofora, kurā tobrīd dedzis sarkanās aizliedzošās gaismas signāls.

Likumsargs devies pie konkrētās automašīnas vadītāja un uzsācis sarunu, bet vadītājs brīdī, kad luksoforā mainījies sarkanais gaismas signāls uz zaļo, negaidīti uzsācis bēgšanu. Policijas darbinieki ar ieslēgtām bākugunīm sākuši pakaļdzīšanos ar mērķi automašīnu apturēt.

Minētais autovadītājs rupji pārkāpis pieļaujamo maksimālo braukšanas ātrumu pilsētā, kā arī nav ievērojis regulējamo krustojumu pārbraukšanas kārtību, proti, veicis kustību pie sarkanā aizliedzošā gaismas signāla, tādējādi apdraudot citus satiksmes dalībniekus. Turpinot bēgšanu lielā ātrumā, spēkrata vadītājs ceļa līkumā netika galā ar savas automašīnas vadību, uzbrauca uz apmales, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un ietriecās ceļa zīmē un gaismas stabā, tos sabojājot.

Ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki nav cietuši.

1978. gadā dzimušais "Audi" vadītājs aizturēts. Alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā konstatēts, ka vīrietis sēdies pie stūres 2,44 promiļu reibumā.

Par notikušo noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.
Par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem, kā arī piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!