Aizvadītājās svētku brīvdienās Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši četrus autovadītājus alkohola reibumā, turklāt divi no šiem vadītājiem bija ne tikai reibumā, bet brauca arī bez tiesībām, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.


Pirmo dzērājšoferi pašvaldības policija aizturējusi 29. decembrī neilgi pirms pusnakts, kad Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Ķeguma ielu. Kāds iedzīvotājs ziņojis, ka pa ielu brauc "Volkswagen" markas automašīna, kuras vadītājs ir reibumā. Pēc automašīnas apturēšanas aizdomas apstiprinājušās - 43 gadus vecais vadītājs bija 2,09 promiļu reibumā.

30. decembrī pulksten 10.37 policisti saņēmuši izsaukumu uz Viestura prospektu, kur pie stūres reibumā bija sēdies kāds "Mercedes Benz" automašīnas vadītājs. Kad automašīna bija apturēta, izrādījies, ka 19 gadus vecais vadītājs ne tikai ir reibumā, bet viņam arī nav autovadītāja tiesību. Papildus tam - jaunietis bija izsludināts meklēšanā. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija, kas noskaidrojusi, ka vadītājs ir 1,04 promiļu reibumā.

Savukārt 31. decembrī daudzdzīvokļu namu pagalmā Vecmīlgrāvja ielā pašvaldības policija pamanījusi "Citroen" markas automašīnas vadītāju, kurš brauca bez OCTA. No vadītāja izelpas bija jūtama alkohola smaka, kā arī noskaidrots, ka 60 gadus vecajam vīrietim nav vadītāja tiesību. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policijas Ceļu policija.

Visbeidzot 1. janvārī pulksten 6.15 policisti saņēmuši lūgumu no Valsts policijas kolēģiem piebraukt pie kāda ceļu satiksmes negadījuma Stirnu ielā, kur iedzīvotāji noķēruši vadītāju reibumā. Notikuma vietā atklājies, ka 18 gadus vecais puisis ar "Toyota" apvidus auto iebraucis žogā. Vadītājs teicās, ka nobraucis vien trīs metrus, taču viņa stāstījums nav bijis īsti pārliecinošs. Arī šajā gadījumā vēlāk darbu notikuma vietā pārņēma Valsts policijas darbinieki.

Video redzams, ko katrs no pārkāpējiem pēc notikušā skaidroja policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!