Foto: Shutterstock

Aizvadītajā sestdienā, 9. oktobrī, Valmierā Valsts policijas (VP) likumsargi par iekļūšanu kādā tirdzniecības vietā un zādzības mēģinājumu aizturēja divus vīriešus. Policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Sociālajā medijā "Facebook" pirmdien publiskots video, kurā iemūžināts veikala aplaupīšanas brīdis.

Policija saņēma izsaukumu ap pulksten 23 vakarā.

Tika saņemta informācija par to, ka Valmierā, Rīgas ielā, kādā tirdzniecības vietā vairāki cilvēki sit veikala stiklus.

Izbraucot policijas norīkojumam, konstatēts, ka vairākas personas caur sētas pusi iekļuvušas tirdzniecības vietā un mēģinājušas nozagt materiālās vērtības. Mēģinot izkļūt no veikala, personas izsita durvju un loga paketi.

Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai un veicot meklēšanas pasākumus, policija aizturēja divus rumāņu tautības vīriešus.

Brīdinām, ka video ir dzirdama necenzēta leksika.

Policijā turpinās izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas un 15. panta 4. daļas, proti, par zādzības mēģinājumu, iekļūstot tirdzniecības vietā.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Krimināllikuma 175. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!