Naktī uz ceturtdienu, 13. oktobri, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pēc neilgas pakaļdzīšanās un automašīnas logu izsišanas aizturējuši kādu "Lexus" automašīnas vadītāju, kurš pie stūres sēdies bez tiesībām un, iespējams, narkotisko vielu iespaidā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ceturtdienas naktī Latgales pārvaldes darbinieki patrulējuši Grīziņkalna apkaimē, kur pamanīja autovadītāju, kurš ar "Lexus" markas automašīnu pa brauktuvi pārvietojies aizdomīgi. Kārtības sargi nolēmuši automašīnu apturēt, taču tās vadītājs uz policistu likumīgajām prasībām nav reaģējis un strauji palielinājis ātrumu.

Policisti par notiekošo informējuši otru ekipāžu, kas bijusi tuvumā, un dzinušies pakaļ bēgošajam auto. Izbraucot uz Pērnavas ielas, bēglis iedzīts strupceļā – no abām pusēm viņam tuvojušās policijas ekipāžas. Lai gan tajā mirklī bēgt vairs nebija jēgas, automašīnas vadītājs tomēr mēģinājis aizbēgt.

Braucot atpakaļgaitā, "Lexus" vadītājs ietriecies pašvaldības policijas operatīvajā transportlīdzeklī.

Autovadītājs acīmredzami negribēja padoties policistiem, tāpēc kārtības sargi piesteigušies pie auto un izsituši tā stiklus, lai paši varētu izslēgt dzinēju un izņemt atslēgu no aizdedzes. Līdz ar to kārtības sargiem izdevies automašīnu pilnībā apturēt un aizturēt tās vadītāju. Pašvaldības policija uzsver, ka kārtības sargiem izdevies panākt, ka pakaļdzīšanās ilgusi vien aptuveni minūti.

Vēlāk notikuma vietā darbu pārņēmuši Valsts policijas darbinieki. Izrādījies, ka 27 gadus vecais "Lexus" vadītājs pie stūres sēdies bez tiesībām un, iespējams, bijis narkotisko vielu reibumā. Vīrietim tiks veikta ekspertīze, lai pārbaudītu narkotisko vielu klātbūtni organismā, bet automašīna, ar kuru viņš bēga, nogādāta policijas stāvvietā.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!