Reaģējot uz iedzīvotāju ziņojumiem par to, ka Rīgā, Imantas mikrorajonā, nezināma persona šāvusi pa daudzdzīvokļu namiem, pagājušo piektdien Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kratīšanā viņa dzīvesvietā atrasti lādiņi, tāpēc vispārējai drošībai evakuēti daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Ceturtdien, 24. oktobrī, Valsts policija saņēmusi informāciju no Imantas iedzīvotājiem par to, ka nezināma persona šāvusi pa daudzdzīvokļu namiem Rīgā, Kurzemes prospektā. Vienam namam bijušas sašautas kāpņu telpas metāla durvis, logs un jumtiņš. Savukārt otram netālu esoša namam bija sašauta nama ārsiena, netālu no kāda dzīvokļa loga.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saistībā ar notikušo sākuši kriminālprocesu un apzinājuši aculieciniekus. Vairāki iedzīvotāji norādījuši, ka šauts no pretējās mājas loga.

Izskaitļojot, no kura dzīvokļa šauts, piektdien, 25. oktobrī, policisti tajā veica kratīšanu neatliekamības kārtībā. Ņemot vērā, ka bija informācija, ka noziegums izdarīts, izmantojot šaujamieroci, kā ierasts šādos gadījumos, tika piesaistīti arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi.

Likumsargi iekļuvuši dzīvoklī, taču tur nevienu personu neatradās. Taču mājoklī atrasti lādiņi, tāpēc vispārējai drošībai pieņemts lēmums par daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju evakuāciju. Uz notikuma vietu izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri pārbaudījuši, ka lādiņi nav sprādzienbīstami, līdz ar to iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Kratīšanā dzīvoklī un tam piekritīgajā garāžā atrasta mazkalibra šautene, no kuras, visticamāk, šauts, kā arī ieroča futlāris, divi klusinātāji, divas aptveres, 112 patronas, 19 čaulītes, tālskatis, divi lādiņi, rokudzelži, ieroča patronas, sprigulis, lādiņa atbalsta gals, četri tēmekļi, ieroču tīrīšanas komplekts, viena lode un pašdarināta bruņuveste.

Policisti sākuši aizdomās turētās personas meklēšanas pasākumus. Tajā pašā vakarā, ap pulksten 22, Imantā uz ielas aizturēts minētajos noziegumos aizdomās turētais vīrietis.

Aizturētais dzimis 1972. gadā un iepriekš jau septiņas reizes sodīts par dažādiem noziegumiem – par laupīšanu, narkotisko vielu realizāciju, kukuļdošanu, braukšanu reibumā bez tiesībām un zādzībām.

Ieroča glabāšanas atļauja vīrietim nav.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas par huligānismu, ja tas izdarīts lietojot ieročus, kā arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Policija skaidro precīzus notikušā apstākļus un vīrieša rīcības motīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!