Otrdien, 30. maijā, kaimiņu konflikta dēļ policistiem Rīgā izdevies notvert kādu vīrieti, kurš bija izsludināts meklēšanā, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Neilgi pēc pulksten 22 Rīgas pašvaldības policisti devās uz izsaukumu Latgales priekšpilsētā, kur kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji ievērojuši kaimiņos dzīvojoša laulāta pāra ālēšanos. Strīds ātri vien pāraudzis dūru vicināšanā, atzīmē RPP.

Ierodoties notikuma vietā, kaimiņi policistiem skaidroja, ka īsi pirms likumsargu ierašanās vardarbīgais vīrietis aizskrējis aiz blakus esošā nama. Savukārt sieviete palikusi sēžam zemē. Likumsargi devās pa pēdām vaininiekam, viņu ātri vien pārtvēra un aizveda pie operatīvā transportlīdzekļa. Vīrietis kategoriski noliedza, ka būtu sievai sitis, vien piebilda, ka tas bijis tikai ikdienišķs strīds.

Savukārt, policistiem runājot ar sievieti, viņa apgalvoja, ka pati vien esot vainīga. Regulārās dzeršanas dēļ bieži izceļoties ķildas. Cietušajai piedāvāts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču viņa kategoriski atteikusies no mediķu palīdzības, norāda RPP.

Tāpat sievietei piedāvāta agresīvā vīra nošķiršana, taču arī no šādas iespējas viņa atteicās, paskaidrojot, ka pati esot vainojama konfliktā.

Abas personas bija manāmi iereibušas un arī policistu klātbūtnē viens otru lamāja, informē RPP.

Personu datu pārbaudes laikā policisti noskaidroja, ka agresīvais vīrietis ir izsludināts meklēšanā saistībā ar nonāvēšanu aiz neuzmanības. Savukārt pārmeklēšanas laikā vīrieša mantās atrastas apģērbs pie kura bija palicis tā saucamais pīkstulis, kas paredzēts, lai no veikala nevarētu slepus iznest preci.

Aizturētais kopā ar atrastajām mantām nogādāts Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai, ziņo RPP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!