Piektdien, 8. aprīlī, Valsts policija (VP) izdevies izņemt vienu no šī gada lielākajām narkotiku kravām – kārtības sargi pēc pakaļdzīšanās aizturēja trīs personas, pie kurām atrada trīs kilogramus amfetamīna, kilogramu kokaīna, piecarpus kilogramus marihuānas, kā arī divus kilogramus "ekstazī", portāls "Delfi" uzzināja VP.

Tāpat izņemti aptuveni 9000 eiro. Divām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Izņemto narkotisko vielu tirgus vērtība "uz ielas" ir aptuveni 250 000 eiro, noskaidroja portāls "Delfi".

Likumsargi skaidroja, ka, veicot vairāku speciālo izmeklēšanas darbību kopumu, šā gada 8. aprīļa vakarā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar VP pretterorisma vienību OMEGA, VP Speciālo uzdevumu bataljonu (SUB) un VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonām Ķengaraga mikrorajonā aizturēja trīs personu grupu – trīs vīriešus, par narkotisko vielu nelikumīgu apriti lielos apmēros.

Viena no personām, kura brauca ar automašīnas "Audi", nepakļāvās VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonu prasībai apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu pa Ķengaraga mikrorajonu. VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonas sadarbībā ar VP SUB darbiniekiem pieņēma lēmumu uzsākt pakaļdzīšanos.

"Audi" vadītājs bēgot rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, tostarp, vairākkārt šķērsojot krustojumus pie luksofora aizliedzoša signāla, līdz vienā krustojumā vadītājam vairs nebija, kur mukt un, mēģinot apbraukt krustojumu pa ceļa labo pusi, kur tobrīd notika ceļu remontdarbi, viņš iestiga smiltīs. Likumsargi piesteidzās pie automašīnas, taču tās vadītājs aizslēdza durvis un mēģināja izbraukt no smiltīm, taču nesekmīgi.

Lai agresīvo vadītāju aizturētu, policistiem nācās izsist automašīnas loga stiklu. Pārbaudot automašīnas vadītāju, bija pamatotas aizdomas, ka viņš automašīnu vadīja, atrodoties narkotisko vielu iespaidā, tādēļ viņam tika nozīmēta ekspertīze.

Savukārt pārbaudot automašīnu, likumsargi tajā atrada 50 gramus amfetamīna, 20 gramus marihuānas, četrus mobilos telefonus, elektroniskos svarus un 435 eiro.

Kriminālprocesā tika veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas visu aizturēto personu dzīvesvietās un automašīnās, kā arī tika noskaidrota slēpņa vieta, kur tika uzglabātas narkotiskās vielas.

Kratīšanu laikā likumsargi atrada un izņēma lielu daudzumus narkotisko vielu – kopumā aptuveni vienu kilogramu kokaīna, aptuveni trīs kilogramus amfetamīna-metamfetamīna, ap diviem kilogramiem MDMA tabletes un aptuveni 5,5 kilogramus safasētas marihuānas, 200 gramus hašiša, septiņus mobilos telefonus ar SIM kartēm, elektroniskos svarus.

Tāpat kriminālprocesā izņemtas "Audi" un "BMW" markas automašīna, kā arī skaidra nauda ap 9000 eiro.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka šo trīs personu grupā bija savstarpēja lomu sadale, proti, katram bija uzticēts savs uzdevums – narkotisko vielu piegādāšana, pircēju un klientu apzināšana un koordinēšana, tikšanās ar klientiem un atbildība par finanšu plūsmu, kā arī nelikumīgo finanšu līdzekļu saņemšana un to nodošana glabāšanai. Personas izmantoja maskēšanās metodes, lai slēptu savu noziedzīgo darbību.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielā apmērā. Divām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Visi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un sodīti par analoģiskiem gadījumiem.

Šobrīd turpinās aktīva izmeklēšana, lai noskaidrotu izņemto vielu precīzu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!