Aizvadītajā nedēļā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki pāris stundu laikā aizturējuši trīs iereibušus tūristus, kuri vecpuišu ballīšu laikā apkārtējiem izrādījuši savu mantību. Viens no aizturētajiem bija tērpies visnotaļ trūcīgā Supermena kostīmā, bet pārējie divi uzvilkuši sieviešu kleitiņas, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kā liecina policijas sniegtā informācija, ceturtdien pulksten 14.15 likumsargi, patrulējot pa Vecrīgu, Līvu laukumā pamanījuši, kādu niecīgā Supermena kostīmā tērptu vīrieti, kurš apkārtējo apskatei bija atkailinājis ķermeņa intīmās zonas. Policisti "supervaroni" nogādājuši policijas iecirknī. Pēcāk atklājies, ka pārkāpējs ir 29 gadus vecs tūrists no Lielbritānijas, kurš Rīgā ieradies, lai nosvinētu vecpuišu ballīti. Vīrietis aizturēšanas brīdī bijis alkohola reibumā. Par sīko huligānismu viņam piemērots 200 eiro naudas sods, kuru pārkāpējs arī uzreiz samaksājis.

Savukārt divas stundas vēlāk cita policijas ekipāža saņēmusi informāciju no videonovērošanas centra darbiniekiem par savādām vīriešu izklaidēm Grēcinieku ielā. Vīrieši bija metušies rotaļā – uz ielas aplī stāvējis bariņš kungu, bet viņu vidū kādu rituālu veikuši divi kleitās ģērbti kungi, liecina policijas sniegtā informācija. Atklājies, ka kleitās tērptie vīrieši izklaidē piedalās atkailinātiem dzimumorgāniem.

Kad notikuma vietā ieradusies pašvaldības policijas ekipāža, vīrieši rituālu jau bija beiguši. Skaidrojot notikuma apstākļus, izrādījies, ka arī šajā atrakcijā iesaistīti vecpuiši no Lielbritānijas. Sākumā kleitās tērptie briti nolieguši, ka būtu atkailinājušies taču, kad policisti norādījuši uz novērošanas kamerām, viņi savu vainu atzinuši.

Pēc nogādāšanas policijas telpās tika noskaidrots, ka abi aizturētie ir 29 gadus veci vīrieši no Lielbritānijas. Viens no viņiem bijis 2,55 promiļu reibumā, bet otram reibuma pakāpe bijusi zemāka – 1,20 promiles. Arī šiem kungiem par sīko huligānismu noformēti protokoli, un katram piemērots 250 eiro liels naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!