Foto: Kromkendama.lv ekrānuzņēmums
Neveiksmīgu dienu aizvadījis populāro japāņu koka rotaļlietu kendama veikaliņš Rīgā, Tallinas ielā, kurā kāds ļaundaris nozadzis 120 eiro vērtu spēļmantu, bet vēlāk naktī jau divi ļaundari izsituši arī vitrīnu.

Valsts policijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka trešdien, 6. februārī, ap pulksten 15 kādas tirdzniecības vietas Rīgā darbinieki likumsargus informējuši par zādzību. Patlaban vēl nenoskaidrota persona iegājusi veikalā un nesamaksājot, iznesusi no tā vienu rotaļlietu.

Nozagtās kendamas vērtība ir 120 eiro. Par šo gadījumu Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta par zādzību nelielā apmērā. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Taču ar šo noziegumu veikaliņa nedienas trešdien nav beigušās. Kā liecina sociālajā vietnē "Instagram" publicētais videomateriāls - divas personas ar kādu no zemes paceltu objektu izsitušas tam arī vitrīnu.

Policijā apstiprina, ka saņemta informācija arī par šo likumpārkāpumu. Noziedzīgais nodarījums noticis naktī uz ceturtdienu ap pulksten 2 naktī. Tāpat likumsargi apstiprina, ka vitrīna izsista tai pašai tirdzniecības vietai, kurā iepriekš pa dienu veikta zādzība.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta, kas paredz atbildību par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vaicāti vai abos gadījumos ļaundari varētu būt vieni un tie paši, likumsargi norāda, ka šobrīd par abiem gadījumiem notiek izmeklēšana un tiek meklētas iespējamās vainīgās personas. Likumsargu rīcībā ir nonācis arī internetā publicētais videomateriāls.

Tāpat policija aicina atsaukties ikvienu, kuru rīcībā ir informācija par video redzamajām personām - to identitāti un atrašanās vietu. Informēt policiju par zināmajiem faktiem iespējams, zvanot 110.

Kendamu veikals Tallinas ielā pieder SIA "Eri Laatu" īpašniekam 1994. gadā dzimušajam Ingum Rutulim. Uzņēmuma gada pārskats par pērno gadu vēl nav publicēts, taču 2017. gadā, strādājot bez apgrozījuma, firma nopelnīja 475 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!