Foto: DELFI
Ceturtdienas rītā Mežaparkā atrastā dedzinātā BMW markas automašīna ir saistīta ar trešdien Purvciemā notikušo futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, apstiprināja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

"Šobrīd apliecinu, ka, visticamāk, šī automašīna ir saistāma ar konkrēto noziedzīgo nodarījumu. Notiek apskate, strādā izmeklētāji," sacīja Ruks.

Ceturtdien pulksten 1.28 Ezermalas ielā, Rīgā, degusi vieglā automašīna septiņu kvadrātmetru platībā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegtā informācija.

Ruks arī norādīja, ka policija joprojām pārbauda visas iespējamās nozieguma izdarīšanas motīvu versijas, tostarp arī upura profesionālo darbību.

Tāpat policijas priekšnieks pieļāva, ka noziedznieki joprojām atrodas Latvijas teritorijā. Viņš gan atkārtoti piebilda, ka norit aktīvs izmeklēšanas darbs sadarbībā ar citām drošības iestādēm, tostarp Valsts robežsardzi.

Pēc 14. aprīlī notikušās futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) sasauca sanāksmi par valsts iekšējo drošību, kurā uzaicinātas dažādas organizācijas, kā arī Valsts policijas (VP) un citu iekšlietu dienestu vadība. Pēc šīs sanāksmes ministrs sasaucis preses konferenci, kam bija iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Bez tiesībsargājošo institūciju amatpersonām sanāksmē piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas lielo pilsētu asociācija, pašvaldību policijas, kā arī Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka kāda aculiecinieka iesūtītajā video redzams, ka Bezzubovs ar "Volkswagen Touareg" no kādas šķērsielas piebrauca krustojumam ar Gunāra Astras ielu, uz kuras to jau gaidīja "BMW X5". Tiklīdz "VW Touareg" vēlējās nogriezties uz G. Astras ielu, "BMW X5" tam aizšķērsoja ceļu un sāka šaut pa atvērto aizmugurējā pasažiera logu. Pēc brīža atvērās arī priekšējā pasažiera logs.

Drīz pēc tam "VW Touareg" vadītājs taranēja ceļu aizšķērsojušo "BMW X5" un uzsāka bēgšanu pa G. Astras ielu. Līdzi brauca arī melnais "BMW X5".


Kā norāda VP, policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bijuši vismaz trīs uzbrucēji un tie ir pārvietojušies ar melnas krāsas "BMW X5" markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem.

VP aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir informācija par šīs automašīnas iespējamo atrašanās vietu, vai arī rīcībā ir cita informācija, kas var būt noderīga izmeklēšanai.

Trešdien notikušajā preses konferencē VP priekšnieks Armands Ruks atzīmēja, ka izmeklēšanā tiek izskatīta versija par pasūtījuma slepkavību, kā arī pieļāva, ka slepkavības izpildītāji varētu būt no ārzemēm. Tāpat viņš pieļāva, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Bezzubova profesionālo darbību, taču atzīmēja, ka vēl ir pāragri par to spriest.

Policists arī norādīja, ka noris aktīva sadarbība ar Interpolu un kaimiņvalstu kārtības sargiem, tostarp Krievijas. "Nevajag lolot ilūzijas, ka mums nav kontakta ar Krievijas atbildīgajām iestādēm. Mēs, protams, arī attiecīgos Krievijas dienestus iesaistām, nekaitējot mūsu valsts interesēm," atzīmēja Ruks.

Viņš arī uzsvēra, ka slepkavība izdarīta apkārtējiem bīstamā veidā — izmantojot automātisko ieroci. Viņš gan aicināja iedzīvotājus nebažīties par savu drošību, jo konkrētā slepkavība bijusi mērķēta pret vienu cilvēku, nevis bijusi nejauša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!