Piektdien, 13. aprīlī, Rīgas pašvaldības policija (RPP) apturēja kādu BMW automašīnu, pie kura stūres atradās piedzēries automehāniķis, kurš nolēmis pabraukāties ar klienta spēkratu.

RPP uzmanību BMW pievērsa kāds autovadītājs Juglas ielā.

Policisti automašīnu apturēja un pamanīja, ka tai nav numura zīmju. Vadītājs kārtībsargiem skaidroja, ka iepriekš dzēris alu. Drīz vien arī atklājās, ka viņam nav autovadīšanas tiesību. Savukārt automašīna nepieder viņam – viņš ir kāda autoservisa darbinieks, bet spēkratu aizņēmies piektdienas vakara izpriecām.

RPP uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju. Vadītājs sācis agresīvi uzvesties, atsakoties sadarboties, kā arī nepiekrītot reibuma pārbaudēm.

Pēc brīža 35 gadus veco vīrieti aizturēja un nogādāja Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur mediķi alkohola reibumu noteica klīniski, savukārt automašīnu ar evakuatoru nogādāja policijas stāvlaukumā.

Par braukšanu bez tiesībām un atteikšanos no alkohola pārbaudes likumā noteikta kriminālatbildība ar maksimālo sodu līdz vienam gadam cietumā, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!