Foto: DELFI
Starptautiskās sadarbības rezultātā īstenota operācija kokaīna tranzīta apturēšanā, atrodot līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā – vairāk nekā divas tonnas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Vairāk pirmdien preses konferencē pastāstīs Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Ekvadoras laikraksts "El Comercio", atsaucoties uz šīs valsts policiju, ziņo, ka divās operācijas Latvijā un Klusajā okeānā izturētas apmēram trīs tonnas kokaīna hidrohlorīda un aizturētas sešas personas, kas tiek turētas aizdomās par narkotiku kontrabandu.

Latvijas operācijā 8.janvārī kādā lauku saimniecībā veikta operācija "TNT". Tajā aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, pie kuriem atrasti 2199 "ķieģeļa" tipa iepakojumi, kuros esošā viela bijusi ekvivalenta vairāk nekā divām tonnām kokaīna hidrohlorīda. Narkotikas bijušās noslēptas no Ekvadoras eksportēto banānu kastēs. Operāciju Ekvadoras varasiestādes veikušas sadarbībā ar ASV Pretnarkotiku aģentūru un Latvijas policiju. Aizturētie ir lauku saimniecības īpašnieks, divi cilvēki, kas bija ieradušies pēc narkotikām, un divi cilvēki, kas apsargāja narkotiku kravu, vēsta "El Comercio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!