Pārbaudot videonovērošanas kameru ierakstus, Rīgas pašvaldības policija piefiksējusi viltus ziņu plakātu līmētāju un lūdz iedzīvotājus palīdzēt viņa atpazīšanā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ikvienu, kas atpazīst video redzamo vīrieti, kārtības sargi lūdz zvanīt 67037811 vai 110.

Plakāti pilsētā izlīmēti ap pulksten 5.

Valsts policija norādījusi, ka informācija par it kā indīgiem zirnekļiem ir viltus ziņa un pašlaik bažām nav nekāda pamata. Šādas informācijas izplatīšanu nav saskaņojusi ne Veselības inspekcija, ne arī citi operatīvie dienesti, ne arī pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme", kuras pieturvietās šādi plakāti izlīmēti.

Policija lūdz iedzīvotājus ziņot par vietām, kur plakāti izlīmēti, kā arī sniegt jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt identificēt plakātu autorus, zvanot uz tālruņu numuriem - 67037811 vai 110.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" skaidroja, ka pieturvietu konstrukcijas ir "JCDecaux" īpašums. Taču no rīta, iepazīstoties ar informāciju par notikušo, pašvaldības uzņēmums sazinājies ar SIA "Pilsētas līnijas" un "JCDecaux Latvija", lai noskaidrotu, vai šāda plakātu izvietošana bijusi saskaņota, un saņēmuši noraidošu atbildi.

"JCDecaux" pašvaldības uzņēmumam apliecinājuši, ka kopā ar Rīgas pašvaldības policiju apsekos pieturvietas, lai secinātu, cik daudzās plakāti ir izlīmēti, un tos novāks. Zaķis arī piebilda, ka uzņēmums informējis, ka uzskata to par vandālisma aktu un vērsīsies par to policijā.

Rīgas pašvaldības policijā portālam "Delfi" pauda, ka patlaban pilsētas policija kopā ar vides reklāmas uzņēmumu "JCDecaux" apseko sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes un uzņēmums veiks nojumju tīrīšanu. Ar uzņēmuma atbildīgo preses pārstāvi portālam "Delfi" vēl nav izdevies sazināties.

Jau ziņots, ka agrā pirmdienas rītā vairāki Rīgas iedzīvotāji sabiedriskā transporta pieturās pamanījuši plakātus, kuros iedzīvotājus brīdina uzmanīties no indīgiem zirnekļiem. Veselības inspekcija (VI) uzsver, ka tā ir viltus ziņa un aicina nebūt lētticīgiem.

Pašlaik par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu Rīgas pašvaldības policijā sākta administratīvā lietvedība, iepriekš norādīja pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 210 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 7000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!