Rīgas pašvaldības policisti, reaģējot uz iedzīvotāja izsaukumu, piektdien, 23. jūlijā, netālu no notikuma vietas pieķēruši divus nepilngadīgus zēnus - ēkas apzīmētājus, portālu "Delfi" informēja policijā.

Piektdien, 23.jūlijā, pulksten 00.13 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvalde devās uz Brīvības gatvi, kur kāds iedzīvotājs bija pamanījis divus jauniešus apzīmējam ēku fasādes.

Pie izsaucēja norādītās ēkas aprakstam atbilstošas personas netika sastaptas. Likumsargi apstaigāja tuvāko apkārtni, apskatot ēkas un uz tām sazīmētos ķēpājumus.

Turpinot apsekot apkārtni ar operatīvo transportlīdzekli, policisti pamanīja aprakstam atbilstošus jauniešus. Abi jaunekļi tika uzrunāti. Vienam no viņiem, ieraugot likumsargu tuvošanos, no rokām izkrita divi aerosola krāsas baloniņi. Izjautājot, vai jaunieši iepriekš bijuši Brīvības gatvē, abi atbildēja apstiprinoši.

Veicot personu datu pārbaudi, noskaidrots, ka viens no viņiem ir 16 gadus vecs, savukārt otrs tikai 15 gadus vecs.

Sākotnēji abi jaunieši noliedza, ka būtu apķēpājuši ēkas. Līdz ar to policists sazinājās ar dežūrdaļas darbiniekiem, lai lūgtu izsaucēju atnākt līdz policistiem un parādīt, kurus tieši ķēpājumus jaunieši veikuši. Tomēr izsaucējs atteicās atnākt līdz notikuma vietai.

Pēc neilgām pārrunām 15 gadus vecais jaunietis atzinās, ka ar baltās krāsas flakonu uz vienas daudzdzīvokļu nama fasādes uzrakstījis "RD". Tikmēr otrs jaunietis turpināja noliegt, ka piedalījis administratīvā pārkāpuma veikšanā.

Jāpiebilst, ka 15 gadus vecajam jaunietim arī izskaidrots, ka tikai no 16 gadu vecuma bērni pēc pulksten 22.00 drīkst atrasties uz ielas bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes.

Abi jaunieši tika nogādāti dzīvesvietās, savukārt atbildību par sienas apķēpāšanu jeb mantas tīšu bojāšanu vērtēs Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!