Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti vairāk nekā sešas stundas cīnījušies ar plašo niedrāja ugunsgrēku, kurā liesmas cēlušās teju trīsstāvu ēkas augstumā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēmuši pulksten 13.46, bet ugunsnelaimi likvidēt izdevies pulksten 20.11. Kopumā izdeguši 47 hektāri niedru.

Sākotnējā saņemtā informācija liecinājusi, ka Lēpju ielu Rīgā deg kūla. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka Daugavgrīvas dabas liegumā deg niedres vairāku hektāru platībā. Spēcīgā vēja un sauso niedru mijiedarbības rezultātā degšana strauji izpletusies un apgrūtinājusi ugunsdzēsēju darbu.

Uzpūšot spēcīgākam vējam, liesmas vietām sasniegušas pat trīsstāvu ēkas augstumu. VUGD skaidro, ka dabas liegumā bijusi plaša un salīdzinoši mežonīga teritorija, kurā ugunij dabisku šķēršļu nav bijis. Tāpēc to apturēt varējuši tikai ugunsdzēsēji.

Dienestā skaidro, ka ugunsgrēkā vairāki desmiti cilvēku centušies pēc iespējas tuvāk apskatīt ugunsgrēka vietu, neapzinoties, ka tādejādi apdraud ne tikai sevi, bet arī apgrūtina ugunsdzēsēju darbu. Vēja ietekmē strauji izdeguši vairāki hektāri niedru, un liesmas ik brīdi varējušas mainīt virzību. Tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepakļaut sevi briesmām, cenšoties tuvumā aplūkot ugunsgrēkus, kamēr vēl notiek tā dzēšanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!