Veicot vērienīgus meklēšanas pasākumus, pagājušajā naktī Valsts policija (VP) par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēja aizdomās turēto 1986. gadā dzimušo Aivaru Artemenkovu.

Vīrietim tiek inkriminēts izvarošanas mēģinājums, kas vērsts pret 16 gadus nesasniegušu personu, kā arī citi līdzīga rakstura noziegumi, portālu "Delfi" informēja VP.

Šī gada 4. martā VP vīrieti izsludināja publiskā meklēšanā.

Veicot operatīvās darbības, policisti naktī uz 10. martu Salaspilī uzsāka sekot kādai ar aizdomās turēto vīrieti saistītai automašīnai.

Piesaistot ceļu policistus, Stopiņu pagasta Rumbulas ciematā automašīna tika apturēta.

Tajā atradās Artemenkovs, kurš tika notikuma vietā aizturēts.

Mašīnā atradās vēl divi vīrieši.

Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas – par tādas personas izvarošanas mēģinājumu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu.

Kriminālprocess sākts arī pēc Krimināllikuma 160. panta sestās daļas – par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu.

Policijas rīcība esošā informācija liecina, ka noziegumā cietusi viena meitene.

Šobrīd notiek iespējamās vainīgās personas pratināšana un liecību pārbaude. 48 stundu laikā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu šai persona, informē VP.

Par nodarītajiem noziegumiem vīrietim draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!