Sabiedriskie vides inspektori, Valsts vides dienesta pilnvarotas personas 11. maija rītā, veicot plānotu pārbaudi Klintaines pagastā, aptuveni pulksten 7:00 no rīta aizturēja trīs personas, no kurām divas Daugavas upē nodarbojās ar maluzvejniecību Aizkraukles administratīvajā teritorijā, portālu "Delfi" informē "Vides Aizsardzības asociācija".

Pateicoties operatīvai un saskaņotai sabiedrisko vides inspektoru darbībai, kā arī pieaicinot Valsts policijas pārstāvjus, šīs trīs personas tika aizturētas un nogādātas Valsts policijas pārvaldē Aizkraukles nodaļā. Divas no trīs aizturētajām personām Daugavas upē veica zveju ar neatļautiem rīkiem - tīkliem. Aizturētajām personām līdz lietas izskatīšanas beigām tika konfiscēta laiva un 320 metrus gari tīkli. No tiem aizturētās personas jau bija paspējušas izņemt zivis - 6 zandartus, 2 līdakas, 1 sapalu un 1 samu, kā arī brekšus, pličus un raudas, kuru kopējais svars sasniedza 50 kilogramus.

Zivju resursiem nodarītais zaudējums lēšams aptuveni 1600 latu apmērā. Par zvejniecības pārkāpumiem tiek piemērots naudas sods 200 līdz 1500 latu apmērā katram pārkāpējam.

Kā informēja biedrības "Vides Aizsardzības Asociācija" valdes priekšsēdētājs Aivars Ruņģis, šobrīd pēc ziemas aiziešanas un pavasara iestāšanās dažāda veida zvejas un makšķerēšanas pārkāpumi tiek konstatēti ļoti bieži, jo zivju nārsta laikā ir iespējams nelikumīgi noķert lielākus lomus un lielāku zivju skaitu, nekā vasarā un ziemā. "Kaut arī Valsts vides dienesta amatpersonu skaits turpina sarukt, turklāt šobrīd Valsts vides dienests tiek reorganizēts, jāuzsver, ka sabiedrības interese par dabas resursu aizsardzību tikai pieaug, un tā netiek atstāta novārtā! Īpašu pateicību par atbalstu šādu pretlikumīgu darbību novēršanā vēlamies izteikt tieši Valsts policijas, pašvaldību un ceļu policijas darbiniekiem, jo bez viņu atbalsta šādu personu aizturēšana ne vienmēr noslēdzas ar pozitīvu rezultātu," – vēstīja VAA priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!