Ventspils tiesa 9.jūnijā tiesās trīs Ugāles vidusskolas skolēnus, kuri gada sākumā skolā bija ievietojuši spridzeklim līdzīgu priekšmetu, bet zēnu tualetē cilvēka maketu ar mugurā iedurtu nazi, BNS informēja Ventspils tiesas tiesnese Ilona Markova.
Tiesājamie ir 10. klases audzēkņi Gatis Brauns, Jānis Andersons un Ēriks Skorodjonoks.

Pret jauniešiem ierosināta krimināllieta par ļaunprātīgu huligānismu, un par šādu joku krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Informāciju, ka Ugāles vidusskolā ir ievietots spridzeklis, policija saņēma janvāra beigās. Spridzeklim līdzīgo priekšmetu atrada skolas garderobiste. Ar to jauniešu fantāzija nebeidzās - viņi zēnu tualetē ielika arī cilvēka maketu, kuram mugurā bija iedurts nazis, savukārt "līķis" notraipīts ar sarkanu krāsu.

Vēlāk ekspertīzē konstatēts, ka spridzeklim līdzīgais priekšmets nebija sprādzienbīstams, un uz tā sprāgstvielu pēdas neatklāja.

Skolēni skolā bija iekļuvuši naktī pa pirmā stāva logu. Skolas vadība pēc notikušā nolēma zēnus no skolas izslēgt. Viens no šiem audzēkņiem Ugāles vidusskolā mācījies jau no pirmās klases, bet pārējie divi bija jaunpienācēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!