Foto: DELFI

Vidzemes reģionā sākuši uzdarboties krāpnieki, kuri uz ceļa aptur garāmbraucošas automašīnas un, sūdzoties par nelaimi ceļojuma laikā – pēkšņu naudas trūkumu degvielas iegādei, izkrāpuši vismaz 200 eiro.

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēti vairāki gadījumi, kuros iedzīvotāji cietuši no citu personu krāpnieciskām darbībām vai saņemta informācija par iespējamām krāpnieciskām darbībām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

14. aprīlī saņemta informācija, ka Kalsnavas pagastā uz autoceļa Pļaviņas - Madona - Gulbene 20.kilometrā pagaidām nenoskaidrotas personas apturējušas garāmbraucošu automašīnu. Vīrieši stāstījuši, ka nonākuši nelaimē - ceļojuma laikā pietrūcis naudas un tagad nav līdzekļu pat degvielas iegādei.

Krāpniekiem izdevies pārliecināt divas automašīnā sēdošas sievietes, 1985. un 1988. gadā dzimušas Daugavpils un Rīgas iedzīvotājas, kas katra labprātīgi krāpniekiem iedevušas 100 eiro.

Vīrieši naudu solījušies atdot un, lai izskatītos ticamāk, "pagaidām" apmaiņai atstājušas ķīlu - gredzenu.

Jau neilgi pēc notikušā sievietes apjautušas, ka neapdomīgi un visticamāk, uz visiem laikiem, šķīrušās no naudas, un  viņas vērsušās pēc palīdzības policijā.

Informācija par līdzīga rakstura gadījumiem un piedāvājumiem saņemta arī no iedzīvotājiem Valkas un Alūksnes pusē.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem, neielaisties sarunās, nekādā gadījumā neuzticēt savu naudu vai mantu svešām, nejauši satiktām personām, nepaļauties uz solījumiem naudu atdot un nepieņemt ķīlā nekādas mantas, kas, visticamāk, ir nevērtīgas.

Ja iedzīvotāji saskaras ar šādiem vai līdzīgiem gadījumiem, viņiem nekavējoties jāzvana policijai. Tāpat vajadzētu iegaumēt krāpnieku pazīmes, automašīnas krāsu, marku, valsts numura zīmi un virzienu, kādā krāpnieki dodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!