Foto: LETA

"Vienotība" nolēmusi pārsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteikto sodu saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe norādīja, ka "Vienotība" savus argumentus izklāstīja jau iepriekš, kad iesniedza sūdzību KNAB saistībā ar piemēroto sodu, jo partija nepiekrīt KNAB secinājumiem.

Par šo jautājumu šodien diskutēts partijas valdes sēdē, kurā gan nebija kvoruma, tomēr klātesošie un juristi piekrita, ka lēmumu par soda pārsūdzēšanu var pieņemt arī partijas vadītājs, piebilda Āboltiņa.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās pārkāpumus vēlēšanu izdevumos un to uzskaitē ir pieļāvušas partijas "Vienotība", "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienoti Latvijai", Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām", pārbaudē konstatējis KNAB.

Lielākais naudas sods - 4300 eiro - piemērots partijai "Vienotība". KNAB vērtējumā, partija neesot norādījusi deputātu kandidātu veikto individuālo priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņu izdevumus 58 377 eiro apmērā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks žurnālistiem iepriekš pastāstīja, ka viņš atstājis spēkā lēmumu par "Vienotībai" piemēroto sodu. Tālāk partija var lemt šo sodu pārsūdzēt tiesā. KNAB priekšnieks norādīja, ka pagaidām ir pāragri runāt par turpmākajām sekām, proti, vai "Vienotībai" tiks apturēts valsts finansējums, jo partija lēmumu desmit darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas var pārsūdzēt. Kamēr turpinās tiesvedība un nav stājies spēkā lēmums par sodu, finansējums netiks apturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!