Foto: LETA
Viens no Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apcietinātajiem žoklī sašautais bijušais policists Deniss Hristoforidi nenoliedz, ka piedalījies laupīšanā, taču šāvienus uz likumsargiem neesot izdarījis.

Denisa advokāts Regnārs Jansons, kurš ir arī advokāts citam apcietinātajam - Denisa brālim Pāvelam, pastāstīja, ka žoklī sašautais Deniss beidzot ir sniedzis liecības. Viņš nenoliedzot savu klātbūtni šajā pasākumā, taču neesot nozieguma iniciators un nav šāvis pa policistiem.

Lielāko daļu notikuma Deniss neatceroties, jo viņam lode trāpījusi galvā. "Līdz ar to viņš saka, ka viņam tas pasākums ir stipri miglā tīts. Viņš zina, ka dabūjis triecienu pa galvu, un faktiski viņš normāli atceras vien stomatoloģijas klīniku Rīgā. Tā ka pa vidu viņš bijis tādā pusnemaņā. Ņemot to vērā, viņa liecības ir tādas, kādas nu viņas ir. Viņš nevar sniegt nekādu skaidru [informāciju par] savu rīcību, ko viņš tajā brīdī ir darījis vai kaut kur skrējis," paskaidroja advokāts.

Precīzākas abu brāļu liecību nianses par notikušā apstākļiem advokāts nevēlējās publiski izpaust. Viņš arī nevēlējās izpaust motivāciju, kāpēc abi brāļi piedalījās laupīšanā. "Viņi nenoliedz faktu kā tādu, ka viņi braukuši laupīt naudu. Paņemt naudu, zinot, ka tur tāda ir pēc informācijas," piebilda Jansons.

Pašlaik Pāvels atrodas izolatorā, bet Deniss ārstējas cietuma slimnīcā Olainē. Tagad kopējā pierādījumu bāze parādīšot, ko kurš no pieciem apcietinātajiem darījis, turklāt policija esot norīkojusi vairākas ekspertīzes.

Ja policija klientiem nenoteiks tiesu psihiatrisko ekspertīzi, advokāts lūgšot tās veikt, jo, piemēram, Pāvelam ir pietiekami liela buķete ar slimībām.

Jau iepriekš, atsaucoties uz advokātu teikto, ziņots, ka "Alfa" darbinieks Leonīds Koņuhovs laupīšanā piedalījies, lai novērstu savas materiālās grūtības. "Alfa" darbinieks Arvo Žagars laupīšanā piedalījies ne tikai, lai novērstu materiālās grūtības, bet arī citu apsvērumu dēļ.

Abu specvienību pārstāvju aizstāvji gan nekomentēja, vai klienti bija izdarījuši šāvienus un kurš bijis nozieguma iniciators.

Aizturētā privātpersona Staņislavs Babelis komentārus ar savas advokātes starpniecību medijiem nevēlas sniegt.

Vēstīts arī, ka Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!