Viens no pieciem vīriešiem, kurus policija otrdien aizturēja saistībā ar zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību, - Sergejs Davidovičs iepriekš bijis apcietināts SIA "Jaunpagasts plus" vadītāja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, taču pierādījumu trūkuma dēļ vēlāk atbrīvots, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamie materiāli.
Kā ziņots, policija paziņojusi, ka visi pieci aizturētie, visticamāk, ir saistīti arī ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi. Aizdomas, ka ar Peimaņa slepkavību ir saistīts nogalinātās sievietes vīrs, uzņēmējs Igors Ivanovs, kurš arī otrdien aizturēts, publiski tika izteiktas jau 2001.gadā.

Spirta biznesa pārstāvis Peimanis ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots 2000.gada 15.decembra rītā, kad savā automašīnā bija ceļā uz Rīgu. Viņa slepkava Normunds Rijkurs neilgi pēc tam pats tika nošauts, bet par Peimaņa slepkavības atbalstīšanu un neziņošanu notiesāti divi vīrieši - Rinalds Bukšs un Dainis Politiko. Organizators pagaidām nav noskaidrots.

Davidovičs tika aizturēts 2001.gada 4.janvārī par ieroču glabāšanu pirms Peimaņa slepkavības, liecina toreizējā iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) 2001.gada 21.martā sniegtā rakstiskā atbilde uz Saeimas deputātu jautājumiem. Policistiem arī bijušas aizdomas, ka Davidovičs, iespējams, slēpj noziegumā izmantoto ieroci.

Savukārt Davidovičs liecinājis, ka pēc Genādija Urbāna lūguma sava drauga Jura Lemeša garāžā nolicis sešus maisus ar ieročiem un munīciju, vēlāk munīciju un ieročus Urbāns aizvedis.

Davidovičs pierādījumu trūkuma dēļ atbrīvots no apcietinājuma Peimaņa slepkavības lietā. Arī Lemesis un Urbāns vēlāk atbrīvoti. Davidovičs bijis apcietināts vēl kādā citā krimināllietā, liecina Segliņa atbilde.

Kā ziņots, policija 3.martā Ivanovas slepkavības lietas ietvaros aizturēja piecas personas, arī viņas vīru.

Centra rajona tiesa otrdien apcietinājumu piemēroja diviem aizturētajiem - 50 gadus vecajam Ivanova šoferim un miesassargam Arvīdam Vilcānam, kuru līdz šim uzskatīja par vienīgo Ivanovas slepkavības liecinieku, un 47 gadus vecajam Asifam Handžanovam.

Trešdien Rīgas Centra rajona tiesa lems par drošības līdzekļu piemērošanu pārējiem aizturētajiem - 50 gadus vecajam Ivanovam, viņa biznesa partnerim 38 gadus vecajam Vitālijam Mamedovam un Davidovičam.

Kā ziņots, apcietinājumā atrodas arī Ludvigs Antonovs, kuru policija aizturēja uzreiz pēc Ivanovas slepkavības un uzskata par tās tiešo izpildītāju.

Jau ziņots, ka Ivanovs masu mediju uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām "skaļām" slepkavībām, arī vairāku spirta uzņēmēju un Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova nogalināšanu.

1998.gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kurš iepriekš strādāja "Elladent".

Deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri kopā ar Ivanovu bija iesaistīti tirdzniecības centra "Europe Center" (tagadējais "Mols") izveidē, - Igors Conda, Aleksandrs Naumovs un Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

Piecus gadus vēlāk - 2001.gadā - pret Ivanovu un diviem viņa bijušajiem kolēģiem no milicijas laikiem Mihailu Saifuļinu un Juriju Kreslovu tika vērstas aizdomas par saistību ar spirta biznesā iesaistīto Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un Māra Millera slepkavības mēģinājumu. Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības netika izvirzītas.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ivanovs sniedzis liecības arī saistībā ar Liscova slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!