Foto: Valsts policija
Viens no piektdien pie Brīvības pieminekļa aizturētajiem piketētājiem nogādāts ārstniecības iestādē ar aizdomām par iespējamu inficēšanos ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Jau vēstīts, ka piektdien par Covid-19 pandēmijas laikā noteikto ierobežojumu neievērošanu pie Brīvības pieminekļa aizturētas vairākas personas, kuras tika nogādātas policijas iecirkņos. Aizturētas tika trīs personas, pret kurām sāktas administratīvās lietvedības.

Aizturēšanas laikā policijas darbinieki pamanīja, ka vienai no personām pasliktinās veselība. Viņam tika izmērīta temperatūra, un tā izrādījās paaugstināta. Šī persona tika nogādāta ārstniecības iestādē ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19.

Pret visiem trim sāktas administratīvās lietvedības par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas iestādes darbiniekam un ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu.

Visas trīs personas ir atbrīvotas.

"Valsts policija aicina būt atbildīgiem un norāda, ka nav pieļaujams doties sabiedriskās vietās ar saslimšanas pazīmēm," norādīja Gžibovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!