Viens no Valkas uzņēmēja Andreja Sīmaņa slepkavības un pasta mašīnas aplaupīšanas lietā aizturētajiem jauniešiem un, pēc neoficiālas informācijas, arī viens no noziegumu organizatoriem ir kādas Valkas rajona augstas amatpersonas dēls.
Jaunieša tēvs pauda neizpratni un izbrīnu par šādu dēla rīcību. Viņš norādīja, ka puisis, kurš kopš gada sākuma dzīvojis Valmierā, nevis pie vecākiem Valkas rajonā, nekad neesot izrādījis kriminālas noslieces, vienmēr palīdzējis ģimenes lauku saimniecībā. Vecāki par dēla aizturēšanu saistībā ar Valkas rajonā izdarītajiem noziegumiem uzzinājuši no neoficiāliem avotiem.

Kopā ar šo jaunieti noziegumos piedalījies arī viņa bērnības draugs un kāds kaimiņos dzīvojošs jaunietis.

"Nevienam no zēniem dzīvē nekā netrūka, viņiem bija normālas ģimenes. Es nezinu, kas būtu varējis viņus pamudināt uz šādu vardarbību," savu neizpratni pauda amatpersona.

Jaunietis vasarā beidzis kursus un strādājis par apsargu kādā Valmieras klubā, viņš plānojis strādāt apsardzē arī cietumā. Kādu laiku viņš mācījies Limbažu 18.arodvidusskolā kārtībnieka specialitātē, bet no otrā kursa atskaitīts par disciplināru pārkāpumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Limbažu 18.arodvidusskolā, šis jaunietis kopā ar kādu kompāniju regulāri kavējis skolu, tādēļ ticis atskaitīts.

Kā jau ziņots, aizdomās par Valkas pagasta padomes deputāta un uzņēmēja Andreja Sīmaņa slepkavību, kā arī par VAS "Latvijas pasts" automašīnas aplaupīšanu aizturēti kopumā seši cilvēki: Rīgas iedzīvotājs, 1978.gadā dzimušais Aleksejs L., Rīgas rajona Jaunolaines iedzīvotājs, 1976.gadā dzimušais Vladimirs B., Valkas rajona iedzīvotājs, 1980.gadā dzimušais Jānis B., Valkas iedzīvotājs, 1981.gadā dzimušais Juris A., Valkas pagasta iedzīvotāji - 1975.gadā dzimušais Zurbas G. un 1978.gadā dzimušais Mareks K.

Par šo noziegumu izdarīšanu ierosināta krimināllieta par slepkavību un laupīšanu grupā, lietojot šaujamieročus. Visi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Sīmaņa slepkavības atklāšanu, sniedzot dažādu informāciju, lielā mērā veicinājuši vietējie iedzīvotāji. Izmeklēšana abos noziegumos - uzņēmēja slepkavībā un pasta mašīnas aplaupīšanā - vēl turpinās.

Kā LETA jau ziņoja, Sīmaņa līķis ar piecām šautām brūcēm galvā tika atrasts Valkas rajonā 1.februārī. Sīmanis atrasts nošauts apmēram 30 metrus no autoceļa Valka - Smiltene. Nošautā dienesta automašīna ar izšautu kreisās puses aizmugurējo durvju stiklu atrasta 4,5 kilometrus no notikuma vietas kādā stāvlaukumā pie Gaujas upes. Notikuma vietā eksperti secinājuši, ka viņš, iespējams, nošauts ar medību skrotīm.

Pēc slepkavības tika secināts, ka Sīmanis, kam pieder pagasta lielākais uzņēmums - kokapstrādes SIA "Ieviņas S" -, nogalināšanas vakarā ar automašīnu vedis algu - vairākus tūkstošus latu - uzņēmuma darbiniekiem uz kokzāģētavu. Noziegums acīmredzot bijis izplānots jau iepriekš, jo autoceļš aizšķērsots ar sniega valni, lai automašīna būtu spiesta apstāties.

Savukārt šā gada 5.janvārī Valkas rajonā divi vīrieši maskās aplaupīja "Latvijas pasta" automašīnu. Piedraudot ar ieroci, uzbrucēji diviem pasta darbiniekiem atņēma ieročus un nolaupīja uzņēmuma automašīnu. Pēc neilga laika netālu no notikuma vietas automašīnu atrada, no tās bija nolaupīti 4500 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!