Foto: Valsts policija
Viens pedofilijas lietā aizturētajiem vīriešiem ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) darbinieks, kura pienākums bijis dežurēt pie slimnīcas vārtiem un nodrošināt autotransporta kustību, portālu "Delfi" informēja BKUS pārstāve Romēna Namniece.

Vīrieša pienākumos bijušas tikai dežūras telpā pie vārtiem un viņam nav bijusi nekāda saskarsme ar slimnīcas pacientiem. "Mēs esam pārliecināti, ka pie bērniem viņam nav bijusi iespēja piekļūt," sacīja Namniece. Viņa uzsvēra, ka vīrietim darba laikā nepārtraukti jāatrodas darba vietā, jo jānodrošina apmeklētāju, darbinieku un operatīvā transporta kustība caur vārtiem.

Namniece norādīja, ka, saskaņā ar slimnīcas administrācijas sniegto informāciju, BKUS "visu šo laiku" ir sadarbojusies ar policiju šīs lietas izmeklēšanā.

Slimnīcas pārstāve atzina, ka pašlaik, kamēr vīrietis atrodas apcietinājumā, viņu nav iespējams atlaist no darba, bez tam šobrīd viņš ir vien aizdomās turētais, nevis apsūdzēts šajā lietā. "Tiklīdz būs tiesas lēmums, nekavējoties sekos rīcība," sacīja Namniece.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka policija aizdomās par pedofiliju aizturējusi luterāņu mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo cietumnieku, kas ilgstoši izmantojuši nepilngadīgos, tostarp ar garīgās attīstības traucējumiem, reizēm pielietojot arī vardarbību.

Daugavpils bīskaps Einārs Alpe portālam "Delfi" apstiprināja, ka viens no aizturētajiem ir luterāņu mācītājs Agris Pāvils Lēvalds. 1962.gadā dzimušais vīrietis ir luterāņu vikārs Daugavpils diecēzē, bet iepriekš piederējis katoļu baznīcai un bijis mācītājs vairākās katoļu draudzēs.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, BKUS apsargs ir 1953. gadā dzimis, agrāk netiesāts vīrietis Viņš aizturēts un apcietināts pērn novembrī, un vēl joprojām atrodas ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!