Foto: LETA

Ceturtdien, 26. maijā Vientuļu robežkontroles punktā aizturēts, un Valsts policijas amatpersonām nodots no Krievijas ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš kopš 2015. gada novembra atradās policijas meklēšanā, informē Valsts robežsardze.

Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā aizturēts policijas meklēšanā esošs Latvijas pilsonis, kurš valstī atgriezies no Nīderlandes. Viņš nodots likumsargiem. Kopā uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, liecina Valsts robežsardzes informācija.

Ieceļošana Latvijā aizliegta pieciem ārzemniekiem. Viņi atgriezti izceļošanas valstī. Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta Baltkrievijas pilsonim, jo viņam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Savukārt diviem Kazahstānas un diviem Tadžikistānas pilsoņiem nav ļauts doties tālāk par Lidostas "Rīga" robežkontroles punktu, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus.

Pie administratīvās atbildības saukts viens Ķīnas pilsonis un viena Ukrainas pilsone, jo viņi pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus.

Ceturtdien, 26.maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus. Valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām. Savukārt transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā bija 15 pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!