Foto: LETA

Valsts policijas inspektors Viesītes pagastā pieķēris kūlas dedzinātāju, kas uz sev piederošas zemes svilinājis pērno kūlu aptuveni divu hektāru platībā, portālu "Delfi" informēja Valsts Policijas Zemgales reģiona pārvaldē.

Ceturtdien policijas inspektors patrulējis Viesītes pagastā, kad pamanījis dedzinātāju. Policists informējis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Par notikušo noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas tālāk nodots pašvaldībai, kam būs jānosaka sods. Par šādu pārkāpumu fiziskai personai tiek piemērots naudas sods no 280 līdz 700 eiro.

Policija norāda, ka saistībā ar lielo kūlas ugunsgrēku skaitu tā lūdz iedzīvotājus būt aktīviem un modriem un ziņot, ja tie redz kādu dedzinām kūlu.

Kā vēstīts, pērnā zāle ceturtdien dedzināta 129 reizes. Lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur dega 25 hektāri, Daugavpils novada Kalkūnes pagasta, Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā – 20 hektāri un Ludzas novada Istras pagastā – 15 hektāri. Neretas novada Neretas pagastā kūla dzēsta 10 hektāru platībā.

Iespējams, tieši kūlas dedzināšanas rezultātā ceturtdien nodegušas arī vairākas ēkas.

Šogad kūlas dedzināšanā pieķerti divi jaunieši Līvānos. Policija ir noformējusi administratīvo pārkāpumu protokolu, bet par sodīšanu nākamnedēļ lems domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!