Foto: Valsts policija
Muitnieki novērsuši 539 tūkstošu kontrabandas cigarešu, kas bija paslēptas auto kravas kastes griestos un kravas vilcienā zem akmeņogļu slāņa, ievešanu Latvijā, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā.

9. aprīlī Silenes muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraukusi Krievijas pilsoņa vadīta kravas automašīna "Mercedes Axor", kravas kastes griestos, muitas amatpersonas atklāja no cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 359 tūkstoši "Pall Mall", "Minsk City" un "Minsk Capital" cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu tajā pašā dienā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190. panta trešo daļu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā nelikumīgā veidā, kas izdarīta lielā apmērā. Par minēto darbību veikšanu 9. aprīlī tika aizturēts Krievijas Federācijas pilsonis, kurš tika atzīts par aizdomās turēto un kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Savukārt 11. aprīlī Indras muitas kontroles punktā, veicot divu no Baltkrievijas iebraukušu vilcienu ar akmeņogļu kravu kontroli, divos vagonos zem akmeņogļu slāņa atklāja melnā necaurspīdīgā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatētas "Premjer" cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Kopumā tika izņemti 180 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu "Kontrabanda" uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpuma lietās, kas nodotas izvērtēšanai VID Muitas policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!