Foto: Shutterstock

Šā gada 2. janvārī Ogres novada Rembatē notikusi laupīšana – kāds vīrietis, ierodoties kādā lauku viensētā, mājas iedzīvotājam piedāvājis uzpirkt dažāda veida senlietas, taču saņēmis atteikumu un devies prom. Pēcāk ieradušās trīs personas, kuras iekļuvušas mājoklī un nolaupījušas senlietas, televizoru, gleznas un citus priekšmetus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Kā liecina kāda vīrieša ieraksts sociālajā medijā "Facebook," tā bijusi bruņota laupīšana, kurā zagļi sasēja mājas īpašnieku.

"Mērķis laupīšanai bija senlietas, gleznas, trauki, protams, pa ceļam TV un viss pārējais. Viss beidzās aptuveni 1.10 naktī 3. janvārī. Tātad stundas laikā cauri visam pagalmam uz ceļu pie dīķa stiepa visu, kas vērtīgs," pausts Jāņa Rumpja ierakstā "Facebook".

Par šo gadījumu VP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Likumsargi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atsaukties, kuri ir saskārušies ar līdzīgām situācijām, kad lauku viensētās ierodas nepazīstamas personas, kuras piedāvā iegādāties vai nopirkt sadzīves priekšmetus.

"Ja esat redzējis aizdomīgas darbības vai cilvēkus naktī uz 3. janvāri Rembatē vai jūsu rīcība ir jebkāda informācija par notikušu, vai esat saskārušies ar līdzīgām situācijām citur Latvijas teritorijā, informācijas sniegšanai sazinieties, zvanot pa tālruņa numuriem 25496829 vai 110," aicina policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!