Foto: stock.xchng
Interneta portālos "orangelife.lv" un " kupon.lv" sākuši uzdarboties krāpnieki, kuri pārdod atlaižu kuponus ceļojumiem uz dažādām Eiropas valstīm, bet pašu ceļojumu nepiedāvā. Viltus kuponus varētu būt nopirkuši ap 60 ceļotgribētāji, noskaidroja portāls "Delfi".

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē portāls "Delfi" uzzināja, ka augusta sākumā policija Rīgā saņēmusi vairāk nekā 25 iedzīvotāju iesniegumus, kuri sūdzējušies, ka kļuvuši par krāpnieku upuriem, jo dažādos interneta portālos nopirkuši tūrisma braucienu atlaižu kuponus, bet nopirktos pakalpojumus tā arī nav saņēmuši.

Atlaižu kuponu portāli, kurus policija nekonkretizē, cilvēkiem piedāvājuši iegādāties tūrisma braucienus uz dažādām Eiropas valstīm. Pārbaudot iedzīvotāju sūdzības, Kriminālpolicijas darbinieki noskaidrojuši, ka iedzīvotāji par ceļojumiem maksājuši no 50 latiem līdz 340 latiem.

Par kuponu pirkšanu "Orangelife.lv" un "Kupon.lv" cilvēki sūdzējušies arī Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) un līdz šim PTAC saņēmis 34 sūdzības par uzņēmuma rīcību un to skaits turpina augt.

PTAC pārstāve Sanita Gertnere  portālam "Delfi"  sacīja, ka PTAC kopš jūnija turpina saņemt  iedzīvotāju sūdzības par SIA "Izdevīgi pirkumi"  rīcību, kas portālos "Orangelife.lv" un "Kupon.lv" piedāvāja pirkt ceļojumu kuponus, taču ceļojumi nenotika un uzņēmums naudu neatmaksāja. 

Gertnere atzīmēja, ka iedzīvotāji ar pretenzijām par ceļojumu kuponu pirkumiem portālos "Orangelife.lv" un "Kupon.lv"  var vērsties gan PTAC gan arī policijā. Pats PTAC gan iesniegumus nav pārsūtījis policijai, bet turpina iesniegumos norādītās ziņas pārbaudīt. 

PTAC pārstāve papildināja, ka centrs jau šī gada jūlijā piemērojis uzņēmumam pagaidu noregulējumu - aizliegumu reklamēt un pārdot tūrisma pakalpojumu kuponus un šis aizliegums joprojām ir spēkā.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", portālos "Orangelife.lv" un "Kupon.lv" otrdien publicētie paziņojumi vēsta, ka ceļojumi ir pārcelti uz laiku no šī gada 1.septembra līdz 2013.gada 31.augustam. Tiek solīts, ka jau laikā no šīs nedēļas  līdz 14.septembrim būs iespējams noslēgt līgumus par ceļojumu pārcelšanu bez papildu samaksas. Ja ceļojuma kupona pircējs vēlēsies saņemt atpakaļ naudu par nenotikušajiem ceļojumiem, tad tam jāraksta e-pasta vēstule uzņēmumam "Izdevīgi pirkumi", kas naudu atmaksās līdz 31. augustam vai arī līdz saistību izpildīšanai ar ceļojuma pircēju.

Aizdomās par krāpšanu likumsargi 10.augustā aizturējuši kādu 1980.gadā dzimušu vīrieti. Patlaban Rīgas policisti turpina izmeklēšanu un aicina iedzīvotājus uzmanīties, iegādājoties viltus kuponus.

Tāpat policija lūdz atsaukties citus cietušos, zvanot pa tālruņa numuriem: 67208765, 67208313, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!