Foto: F64

Septembra sākumā Rīgā viltus sociālās darbinieces izkrāpa kādai pensionārei visus viņas mūža iekrājumus – 2000 latu, liecina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes informācija.

Iesniegumu no sirmgalves policija saņēma pagājušajās brīvdienās.

Viltus sociālās darbinieces ieradās pie pensionāras uz dzīvokli Juglas mikrorajonā 1.septembrī. Viena no svešiniecēm uzdevās par pārstāvi no Vācijas un teica, ka katram pensionāram, kurš vecāks par 80 gadiem pienākas 50 lati, bet otra nepazīstamā sieviete uzdevās par sociālo darbinieci. Lai sirmgalve saņemtu it kā paredzēto naudu svešinieces jautāja, vai pensionāre var samainīt mazākās banknotēs simt latu.

Dzīvokļa iemītniece samainīja svešiniecēm naudu, taču tādā veidā viltīgās sievietes novēroja, kur pensionāre glabā naudu, un vēlāk, sirmgalvei nemanot, nozaga to. Vēlāk, kad svešinieces bija devušas prom, sirmgalve pamanīja, ka viņai ir nozagti visi naudas iekrājumi, kurus viņa bija krājusi gadiem.

Rīgas policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Cietusī pensionāre īpašas nepazīstamo sieviešu pazīmes nevarēja norādīt.

Likumsargi atgādina iedzīvotājiem uzmanīties no šāda veida krāpniekiem un neuzticēties nepazīstamām personām. Latvijā sociālie darbinieki nedodas pie cilvēkiem bez iepriekšējas saskaņošanas, kā arī nepieprasa naudu no iedzīvotājiem.

Policija aicina nelaist svešus cilvēkus savā mājoklī un neielaisties nekādos aizdomīgos naudas darījumos, pat, ja svešinieks sola pabalstus vai cita veida naudas palīdzību. Nereti tā ir viena no pazīmēm, ka svešinieks varētu būt krāpnieks.

Policija aicina iedzīvotājus par šādiem gadījumiem ziņot policijai un brīdināt par krāpniekiem sev pazīstamos vecāka gadagājuma cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!