Foto: LETA

Viltus sociālās darbinieces Rīgā kādam sirmgalvim nozagušas visus ietaupījumus – 1300 latus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Teikas policijas iecirknī otrdien vērsās kāds 1925. gadā dzimis Dzelzavas ielas iedzīvotājs, sakot, ka viņš ir apzagts. Pie pensionāra dzīvoklī ieradušās divas sievietes un piedāvājušas viņam sociālo palīdzību.

Krāpnieces sirmgalvim teikušas, ka ir sociālās darbinieces, kas vēlas piedāvāt sociālo palīdzību no Vācijas. Viņas iedevušas pensionāram 200 eiro, kas vēlāk izrādījās viltoti, bet pretī pieprasījušas ziedojumu.

Sirmgalvis aizgājis uz otru istabu un atnesis sievietēm 60 latus. Kamēr sirmgalvis deva naudu vienai no sievietēm, otra, noskatot no kurienes atnesta nauda, aizgājusi paņemt atlikušos 1240 latus.

Pēc brīža sirmgalvis pamanījis, ka ir nozagta visa viņa nauda, un nekavējoties par to informējis policiju. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Policija aicina iedzīvotājus neuzticēties svešiniekiem un būt uzmanīgiem, kā arī brīdināt vecāka gadagājuma tuviniekus par šāda veida krāpniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!