Foto: Shutterstock

Policija ceturtdien saņēmusi informāciju par kārtējo krāpniecības gadījumu, tādēļ brīdina iedzīvotājus uzmanīties no personām, kuras mēģina izkrāpt naudu, uzdodoties par "Latvenergo" darbiniecēm, portālu "Delfi" informēja Valsts polocijas (VP) pārstāve Sintija Virse.

Viens no gadījumiem reģistrēts ceturtdien, 17. Decembrī, Mazsalacas novadā, kur pie kādas sirmgalves ieradušās divas aptuveni 40 gadus vecas sievietes. Viņas, apvārdojot par it kā pārmaksātu summu par elektroenerģiju, ko vēlas atdot, lūgušas samainīt naudu. Rezultātā sievietes sirmgalvei izkrāpušas aptuveni 200 eiro.

Savukārt īsi pirms pulksten 14:00 par līdzīgu gadījumu saņemta informācija Valkas novadā, Kārķos, kur, iespējams, noticis krāpšanas mēģinājums. Policija šobrīd atrodas notikuma vietā un skaidro precīzus notikušā apstākļus.

Policija aicina ikvienu iedzīvotāju nekavējoties sniegt informāciju, zvanot uz tālruņa numuru 110.

Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka personas par upuriem izvēlas vecāka gada gājuma cilvēkus. Ierodoties krāpnieces reizēm stādās priekšā kā "Latvenergo" darbinieces, reizēm savu ierašanos pamato ar elektrības skaitītāju nomaiņu vai kādu citu iemeslu, kas saistīts ar elektroenerģiju. Tad it kā tiek lūgts samainīt naudu, pēc tam viltvērdes upuri apvārdo, novērš uzmanību un izkrāpj naudu.

Policija aicina, saskaroties ar šādām personām, vēl pirms tās sākušas savas pretlikumīgās darbības, nekavējoties informēt likumsargus, zvanot uz tālruņa numuru 110. Ja neizdodas informēt uzreiz, tad policija aicina piefiksēt transportlīdzekļa, ar kuru personas pārvietojas, krāsu, marku, numurus, kā arī aizdomīgo personu individuālās pazīmes (vecumu, matu, acu krāsu, apģērbu un tamlīdzīgas pazīmes), lai tās būtu iespējams pēc iespējas ātrāk atpazīt un notvert.

Jau vēstījām, ka šādi gadījumi fiksēti iepriekš - Druvienas pagastā, kad divas sievietes uzdevušās par ''Latvenergo'' darbiniecēm, iekļuvušas dzīvesvietā pie kādas sirmgalves un, novēršot uzmanību, nozagušas naudu.

Par līdzīgu gadījumu saņemta informācija arī Mārsnēnu pagastā, kad kāda īpašumā ieradusies krievu valodā runājoša sieviete, kura uzdevusies par ''Latvenergo'' darbinieci. Kā vizītes mērķi minot transformatora nomaiņu pagastā, sākusi aizpildīt dokumentu. Pēc tam, iespējams, lai izkrāptu naudu, lūgusi samainīt 200 eiro, taču kundze nav piekritusi un sieviete devusies projām.

Policija aicina sniegt informāciju arī tos iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par šādiem gadījumiem, kā arī informēt savus vecāka gada gājuma tuviniekus un pastāstīt par drošību un rīcību šādā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!