Foto: Shutterstock

No šī gada 1. janvāra līdz 11. aprīlim Valsts policija (VP) Rīgas reģionā pārvaldē ir reģistrējusi 279 notikumus, kad krāpnieki izmantojuši loģistikas uzņēmumu "DPD Latvija" un "Omniva Latvija" logo. Sākotnēji reģistrētie zaudējumi kopumā sasnieguši vairāk nekā 23 800 eiro, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kā piemēru policija min situāciju, kurā 11. aprīlī policijā saņemta informācija no iedzīvotāja, ka personu uzrunājis viltvārdis, kurš stādījies priekšā kā "Omniva Latvija" darbinieks un no personas bankas konta izkrāpis 3000 eiro.

VP atgādina, ka šādos gadījumos krāpnieki izmanto šādu darbības shēmu – viltvārži sākotnēji uzrunā iedzīvotājus, kuri dažādās interneta tirdzniecības platformās, piemēram, "ss.lv" vai "reklama.lv", ir izvietojuši savas preces pārdošanai. Tad viņi sazinās ar preces pārdevēju, lai it kā iegādātos konkrēto preci, izmantojot kurjera pakalpojumus. Sarakstes laikā iedzīvotājiem tiek nosūtīta viltus interneta vietnes saite, kas vizuāli atgādina "DPD Latvija" vai "Omniva Latvija" interneta mājaslapu. Tajā iedzīvotāji tiek aicināti ievadīt norēķinu kartes datus, lai saņemtu apmaksu par preci attālināti, taču patiesībā šādā veidā viņi mēģina iegūt personu norēķinu karšu datus un finanšu līdzekļus.

Lai nepakļautu sevi riskam kļūt par krāpniecības upuri, VP atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neizpaust personas datus, elektronisko maksāšanas līdzekļu (kredītkaršu) datus un citu personīga rakstura informāciju, un drošības nolūkos vienmēr rūpīgi pārliecināties par interneta vietnes adresi, kas tiek atvērta un kurā plānots veikt darījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!