Foto: LETA

Prokuratūrai otrdien, 11. decembrī, nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par 23 dzīvokļu apzagšanu Rīgas mikrorajonos, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Likumsargi saņēma informāciju par virkni zādzību no dzīvokļiem, kas pēc līdzīgas shēmas pastrādātas šā gada vasarā. Kamēr mājokļu saimnieki bijuši prom no dzīvesvietas, vīrietis ierāpies balkonā un ar speciālu stikla griezēju izveidoja caurumu balkona durvīs, tās attaisīja un iekļuva miteklī.

Vīrietis no dzīvokļiem zadzis vērtīgas un viegli aiznesamas mantas, galvenokārt naudu un elektronikas preces.

Noziegumus vīrietis pastrādāja Juglā, Teikā un Rīgas centra tuvumā.

Izmeklēšanas laikā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes otrā biroja otrā nodaļa nāca uz pēdām kādam 1983. gadā dzimušam vīrietim. Visus sāktos procesus VP apvienoja vienā lietvedībā.

Vīrieti VP aizturēja un noskaidroja, ka viņš jau iepriekš sodīts par zādzībām no mājokļiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Likumsargi noskaidroja, ka nozagtās mantas vīrietis galvenokārt pārdevis individuāliem uzpircējiem un lombardiem. Daļu no nozagtajām mantām policisti ir atguvuši.

Otrdien, 11. decembrī policija pabeidza izmeklēšanu šajā lietā un nodeva kriminālprocesu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas apcietinājumā, ko viņam kā drošības līdzekli ir piemērojusi tiesa.

Lai pasargātu sevi no mājokļa apzagšanas, VP aicina uzstādīt signalizāciju un dodoties prom, to vienmēr ieslēgt. Neatsakiet apsardzes darbinieku ierašanos gadījumos, kad sākusi strādāt signalizācija, piekodina VP. Dažkārt mājokļu saimnieki domā, ka tā ir viltus trauksme un mājoklī, piemēram, atstāts vaļā logs. Tikai vēlāk izrādījies, ka pa to laiku mājoklī ir paviesojušies zagļi.

Ja mājoklī ierīkota videonovērošana, jārūpējas, lai tā būtu tehniskā kārtībā un vienmēr darbotos. Savukārt seifs ir jāpieskrūvē pie sienas vai grīdas. Ar speciālo līmi piestiprinātu seifu, kas nav pieskrūvēts, garnadži ātri noraus. Arī ikdienā glabājiet seifā vērtīgās mantas, aicina VP.

VP aicina vienmēr aizslēgt durvis un neturēt vērtīgās mantas priekšnamā. Garnadži mēdz pārbaudīt, kuras durvis nav aizslēgtas un šos mājokļus "apciemot", kamēr saimnieki guļ.

Pamanot aizdomīgas personas ložņājot gar savu vai kaimiņa mājokli, nekavējoties jāzvana Valsts policijai pa tālruņa numuru 110, atgādina likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!