Foto: Valsts policija
Par visamz četrām zādzībām no dzīvokļiem Rīgā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti un viņa līdzdalībnieku, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirkņa policistu rīcībā bija nonākusi informācija par personu, kura, iespējams, izdarījusi zādzības no vairākiem dzīvokļiem. Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši, ka aizdomās turamais veicis vismaz četras zādzības no dzīvokļiem, kā arī nozadzis velosipēdu.

Likumsargi 16. aprīlī aizturējuši 1992. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem.
Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši aizturētās personas līdzdalībnieku – kādu 1992. gadā dzimušu vīrieti – un 20. aprīlī viņu aizturējuši. Arī otrs aizturētais jau iepriekš bija tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem, atklāj policija.

Abām aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Patlaban pret abiem aizturētajiem sākts kriminālprocess par zādzībām, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat arī Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti bija noskaidrojuši personu – 1972. gadā dzimušu vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar zādzībām no dzīvokļiem. Pagājušajā trešdienā, 20. aprīlī, viņš bija centies iekļūt kādā dzīvoklī Imantā, uzlaužot durvis, taču policisti viņu aizturējuši. Policistiem zināms, ka aizturētais vīrieti saistīts ar vēl citu zādzību no dzīvokļa Imantā.

Aizturētais jau iepriekš vismaz desmit reizes tiesāts par identiskām zādzībām un atzinis savu vainu nesen pastrādātajā noziegumā, skaidro policijā.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess par tīšu mantas bojāšanu, kā arī par zādzības, iekļūstot dzīvoklī, mēģinājumu. Piektdien, 22. aprīlī, tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Savukārt pagājušo sestdien, 23. aprīlī, Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Maskavas ielu. Ziņotājs likumsargus informējis, ka svešinieks iekļuvis viņa dzīvoklī un centies viņu apzagt. Policisti ieradušies notikuma vietā, kur noskaidrojuši, ka ļaundaris bija uzlauzis dzīvokļa ārdurvis un iekļuvis dzīvoklī. Redzot, ka mājoklī atrodas tā saimnieks, garnadzis meties bēgt, taču cietušais skrējis pakaļ svešiniekam un izsaucis policiju.

Patruļpolicijas ekipāža netālu no notikuma vietas aizturējusi 1974. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija paslēpies citā kāpņu telpā. Aizturētais jau iepriekš sodīts par zādzībām no dzīvokļiem.

Patlaban pret aizturēto sākts kriminālprocess gan par tīšu mantas bojāšanu, gan par zādzības, iekļūstot dzīvoklī, mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!