Foto: AFP/Scanpix
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē novembrī pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par slepkavības mēģinājumu Alūksnes novadā un kriminālvajāšanu lūgts sākt pret kādu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turētais vīrietis pagājušā gada februārī, izmantojot šaujamieroci, tīši prettiesiski mēģināja nogalināt darba kolēģi.

Sākotnēji vīriešu starpā izcēlās sadzīves rakstura konflikts, kura laikā aizdomās turētais izteica mutiskus draudus kolēģi noslepkavot.

Tās pašas dienas vakarā aizdomās turētais, būdams 3,17 promiļu stiprā alkohola reibumā, ieradās kolēģa īpašumā un pavērsa līdzi paņemtā šaujamieroča stobru pret kolēģi, un nolūkā viņu noslepkavot izdarīja vienu šāvienu vīrieša virzienā.

Policija vīrieti aizturēja. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Novembra beigās tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija vērš uzmanību, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!