Foto: LETA
Kādam vīrietim uzrādīta apsūdzība par to, ka viņš ieguvis citu cilvēku banku datus un izkrāpis viņiem 2400 latus, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pavisam kopā 48 noziedzīga nodarījuma epizodēs. Saskaņā ar apsūdzību, šajā krimināllietā par cietušajiem atzītas septiņas personas.

Apsūdzētais vīrietis mantkārīgu motīvu vadīts cietušās personas maldināja, piemēram, par iespēju nopelnīt naudu vai iegūt darbu. Cietušās personas, uzticoties apsūdzētajam, iedevušas viņam savus personas un internetbankas datus, tas ir, datus, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli. Pēc kā apsūdzētais, izmantojot tādā veidā iegūtos personas datus, reģistrējās astoņās dažādās firmās (piemēram, www.viasms.lv, www.crediton.lv, www.vivus.lv u.c.), kopumā no tām izkrāpjot naudu 2400 latu apmērā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!